sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Henkilökohtaisia varustehankintoja

Kevät on tulossa vaikka kelit ei nyt välttämättä siltä vaikuta ja lumikaan ei tunnu sulavan. Aina näin keväällä tuntuu löytyvän tarvetta tehdä kaiken maailman hankintoja. Nyt pari henkilökohtaista varustetta on tullut hankittua tulevalle kaudelle.

Vene11 -messuilla tuli kokeiltua Ursuitin AWS -kuivapukua kun tuntuu välillä olevan tarvetta oikeasti pysyä kuivana. Muston HPX -housut ja MPX -takki on tätä virkaa hoitanut tähän asti, mutta silti vaan tuntuu että kastuu aina jostain välistä. Nimenomaan tuolla kaulamiehistön paikalla usein tulee "sukelleltua", jolloin pelkkä vedenpitävyys ei kuitenkaan riitä vaan vettä tulee kauluksesta, hihansuista ja lahkeista sisään. Ikävimmältä tuntuu aina märät jalat ja siihen ei kovin kummoista keliä tarvita että kengät kastuu. Todellisuudessahan tuo on turvallisuusvaruste mutta toivottavasti sellaista hetkeä ei koskaan tule vastaan että pukua siihen tarkoitukseen tarvitaan.


Tuon puvun kokeilusta se sitten lähti, hirveä metsästys mistä sen puvun nyt ostais ja mihin hintaan sitä saa. Ursutin sivuilla 4Tex AWS -puvun hinnaksi ilmoitetaan 790€. Aikani asiaa tutkailtua löysin Klaukkalasta liikkeen nimeltä Welhonpesä. Welhonpesä myy kaikkea melontaan je sen tyyppiseen harrastamiseen liittyvää tavaraa hyvään hintaan. Tilat eivät ole kummoiset mutta palvelu oli kyllä erittäin asiallista ja miellyttävää. Ajelin lauantai aamupäivällä Klaukkalaan itseasiassa kokeillakseni AWS -puvun Goretex mallia mutta se osoittautui erittäin epämiellyttäväksi. Kyseessä toki oli hieman vanhempi malli metallivetoketjulla mutta vaikka ei kuulemma valmistajan mukaan leikkaus olekaan muuttunut, oli tämä Goretex -puku epämiellyttävä. Tästäpä syystä päätinkin vielä kokeilla 4Tex -mallia siis samasta puvusta ja johan tuntui mukavalta, aivan kuten messuilla ensikokeilemalla.

Ursuit AWS 4Tex (Ursuitin kuva)
Kyseessä on viime vuoden mallia oleva puku, mutta ymmärtääkseni ainoana erona on yksi tasku, jolla en katsonut olevan merkitystä, varsinkin kun tuntuu ettei uusinta mallia mistään mustana löytynyt, siis ovh:ta edullisemmin. Puvun mukana tuli neopreenihanskat ja -huppu sekä pipo. Myös kuljetuspussi tästä puuttuu mutta se ei ole ongelma kun tavaraa kuitenkin täytyy muutenkin aina mukana kantaa.

Puku on siis kokonaan yhtenäinen, kevyt ja "taipuisa". Äkkiseltään vaikuttaa siltä että sillä liikkuminen on huomattavasti helpompaa kuin Muston puvulla. Ranne- ja kaulamansetti on ohutta erittäin joustavaa neopreeniä joka tuntuu pehmeältä, eikä ainakaan muutamalla kokeilulla vaikuta siltä että pitäisi alkaa tilaa lisää leikellä. Puku on kokoa XXL ja juurikin oikean kokoinen "sukkia" lukuunottamatta. Ursuitin sivujen mittojen mukaan näin pitäisi ollakin, eli olen juurikin tuon puvun alamitan mitatinen (194cm). Puvun alle mahtuu mukavasti vaatetta alle, jottei tarvitse palellakaan. Puvun sukat ovat tosiaan hieman suurehkot, kokoa 48, mutta ei tunnu olevan ongelma kun kengät pitää jalassa kuitenkin kokoajan olla. Lienee helpointa vetää puvun päälle sukat ja sitten kengät, jottei varmasti paina. Saappaiden kanssa tilanne voi olla huonompi mutta se selviää sitten joskus kesällä.

Ensivaikutelman perusteella puku on juuri se mitä on etsitty. Maksoin puvusta 499€, eli siihen hintaan ei saa edes uusia Muston MPX -housuja. Käyttöähän tällä puvulla toki on vähemmän mutta siitä syystä hyvin hoidettuna se lienee ikuinen=). Käyttökokemuksia tulee sitten joskus kesällä...

ps. Ostin samalla reissulla Ortliebin A4 -kokeisen pussin ja istuu OtterBox Defender -suojan kanssa Ipadille kuin unelma. Täysin vedenpitävähän tuo pussi ei ole, mutta eipä Ipadin kanssa sukellella tarvitsekaan. Näyttöä voi käyttää mukavasti ja pussin tahmaisen pinnan uskon pitävän vehjettä melko hyvin penkillä vaikka vähän kallisteleekin.
Ortliebin dokumenttitaskut (Ortliebin kuva)