maanantai 23. toukokuuta 2011

ARC 2011 osallistuminen varmistunut

No niin, suunnitelmat ARC2011 osalta ovat siis vahvistuneet ja lentoliput tilattu. Lähtö tapahtuu marraskuun 20. päivä ja viikkoa aikaisemmin miehistö lentää Las Palmasiin auttamaan jo muutamaa päivää aiemmin veneelle menevää kipparia. Tarkoitus on lentää takaisin jouluviikolla Martiniquelta.


Taas on yksi kauan haaveiltu unelma siis toteutumassa. Suurempia ongelmia ei toivottavasti matkalle satu. Vene on tällä hetkellä Turkissa ja lähtee siirtymään omistajansa tuomana kohti Kanariaa elokuun alussa. Valitettavasti tälle matkalle ei itselläni ole mahdollisuuksia osallistua, sillä jo nyt lomat ja luvat ovat kortilla.Veneen olisi tarkoitus olla Las Palmasissa siis odottamassa lokakuussa, toivottavasti kaikki menee suunnitellusti siihen asti ja sen jälkeenkin.

Paljon on varusteltavaa ja mietittävää vielä ennen lähtöä, mutta hyvässä vauhdissa tuntuu suunnitelmat olevan. Meitä lähtee 3000 merimailin Atlanttin ylitykseen neljän hengen miehistö. Ensimmäiset miehistöpalaverit on pidetty ja ehkä niitä tulee lisää vielä ennen lähtöä. Kippari on kokenut, samoin miehistökin, joten sen suhteen ei ole epäilyksiä. Miehistö on kipparille toistaiseksi oikeastaan tuntematon, mutta toisilleen enemmän ja vähemmän tuttu.

Muutamia kysymyksiä on vielä varustelun osalta auki, lähinnä vedenteko ja sähköntuotto mutta niihinkin ratkaisut ovat selkiintymässä.

Jotain tällaista on siis odotettavissa...

ARC 2011 osallistuminen on siis edessä ja ensimmäinen todellinen testi valtameripurjehduksesta pidemmästä purjehduksesta. Tähän mennessä pisin yhtäjaksoinen purjehdukseni on ollut 550 merimailia ja siinäkin välillä maata näkyvissä. Saattaa tuo 3000 merimailia ilman vilaustakaan maasta aiheuttaa erinäisiä tunteita... Jatkossa tarinaa tulee enemmänkin tämän tiimoilta kun asiat etenee. Vielä on myös hieman epäselvää miten yhteydet Atlanttilla hoidetaan. Parhaassa tapauksessa blogia päivitetään myös matkalla mutta sekin asia on vielä pahasti auki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti