tiistai 24. toukokuuta 2011

Matilda Inkoosta 22.5.2011

Matilda, Oceanis 46, noudettiin tänä vuonna aurinkoisena ja hyvä tuulisena päivänä 22.5.2011 talvisäilöstään Inkoosta. Vene oli sovitusti laskettu veteen perjantaina 20. päivä pohja maalattuna ja masto pystytettynä. Kiitokset taas asiallisesta toiminnasta Grip Marinelle.



Veneen talvisäilytyksessä voi päästä erittäin helpollakin. Matilda vietiin Inkooseen, Grip Marinen laituriin lokakuun alussa ja jätettiin laituriin odottamaan nostoa. Seuraavalla viikolla tarkistin puhelinsoitolla että kaikki on kunnossa ja vene pestynä lämpimässä hallissa odottamassa talven pakkasia. Vene oli toki sisältä itse siivottu ja pesty ja ylimääräinen tavara varastoitu muualle, tankit tyhjennetty mutta muuten ihan sellaisenaan. Itse asiassa jopa hieman huonolla omalla tunnolla venettä käytiin ensimmäisen kerran katsomassa vasta huhtikuussa, kun itse, omin pikku kätösin kävimme omistajan kanssa kiillottamassa sen kyljet (sekin helppoa kun uusille kyljille vain levittää Holmenkollenin Sport Polishia ja pyyhkii pois). Kaikki oli kunnossa kuten pitikin, kone huollettu, akkuja ladattu ja vaahtosammuttimet tarkastettu. Niipä koko talven aikana ei murehtia tarvinnut, kaikki työt oli tehty sovitusti ja vene oli vedessä kuten oli sovittu. Ei voisi kai juuri helpompaa olla?

Rulla genoa viritettiin laiturissa paikalleen ja tarkistettiin muuta juttu ja eikun merelle. Purjeet auki heti ja aivan loistavassa 5-7ms lounaistuulessa täysin purjein kohti Helsinkiä. Nautinnollinen Porkkalan selän ylitys 8,5 solmun keskinopeudella uunissa ruokaa lämmitellessä ja auringon paisteessa syödessä. Porkkalan kärjestä itään olikin täysmyötäistä tuulta ja purjeet harakalla. Vauhtia riitti kuitenkin mukavasti niinkin. Espoon edustalla purjeet sisään ja kone käyntiin kun tuuli moinasi alle 4ms ja koneella laituriin, jossa tuuli olikin jo hävinnyt kokonaan. Mutta mikäs sen mukavampaa kuin ajaa tyynessä sormipontooniin.

Start Time: 22.5.2011 13.34
End Time: 22.5.2011 18.30
------------------------------------
Active track info
------------------------------------
Distance: 35.8 NM
Total Time: 4H 55'
Average Speed: 7.3 kts
Max Speed: 9.7 kts

Reissussa tuli testailtua Talven hankintoja, eli GoPro HD kameraa ja Ipadia. Ipad toimii plotterina kyllä, kirkkaassa auringon valossa näyttöä on hankala nähdä, varsinkin kun on vesitiivis kiiltelevä pussi vielä päällä mutta linkistä löytyy ehkä se mikä tulee kesällä olemaan sen tärkein anti, eli blogiin saadaan reittitietoja kisoista ja muistakin purjehduksista.







maanantai 23. toukokuuta 2011

ARC 2011 osallistuminen varmistunut

No niin, suunnitelmat ARC2011 osalta ovat siis vahvistuneet ja lentoliput tilattu. Lähtö tapahtuu marraskuun 20. päivä ja viikkoa aikaisemmin miehistö lentää Las Palmasiin auttamaan jo muutamaa päivää aiemmin veneelle menevää kipparia. Tarkoitus on lentää takaisin jouluviikolla Martiniquelta.


Taas on yksi kauan haaveiltu unelma siis toteutumassa. Suurempia ongelmia ei toivottavasti matkalle satu. Vene on tällä hetkellä Turkissa ja lähtee siirtymään omistajansa tuomana kohti Kanariaa elokuun alussa. Valitettavasti tälle matkalle ei itselläni ole mahdollisuuksia osallistua, sillä jo nyt lomat ja luvat ovat kortilla.Veneen olisi tarkoitus olla Las Palmasissa siis odottamassa lokakuussa, toivottavasti kaikki menee suunnitellusti siihen asti ja sen jälkeenkin.

Paljon on varusteltavaa ja mietittävää vielä ennen lähtöä, mutta hyvässä vauhdissa tuntuu suunnitelmat olevan. Meitä lähtee 3000 merimailin Atlanttin ylitykseen neljän hengen miehistö. Ensimmäiset miehistöpalaverit on pidetty ja ehkä niitä tulee lisää vielä ennen lähtöä. Kippari on kokenut, samoin miehistökin, joten sen suhteen ei ole epäilyksiä. Miehistö on kipparille toistaiseksi oikeastaan tuntematon, mutta toisilleen enemmän ja vähemmän tuttu.

Muutamia kysymyksiä on vielä varustelun osalta auki, lähinnä vedenteko ja sähköntuotto mutta niihinkin ratkaisut ovat selkiintymässä.

Jotain tällaista on siis odotettavissa...

ARC 2011 osallistuminen on siis edessä ja ensimmäinen todellinen testi valtameripurjehduksesta pidemmästä purjehduksesta. Tähän mennessä pisin yhtäjaksoinen purjehdukseni on ollut 550 merimailia ja siinäkin välillä maata näkyvissä. Saattaa tuo 3000 merimailia ilman vilaustakaan maasta aiheuttaa erinäisiä tunteita... Jatkossa tarinaa tulee enemmänkin tämän tiimoilta kun asiat etenee. Vielä on myös hieman epäselvää miten yhteydet Atlanttilla hoidetaan. Parhaassa tapauksessa blogia päivitetään myös matkalla mutta sekin asia on vielä pahasti auki.