perjantai 1. heinäkuuta 2011

Miesten purjehduksen loppu

Ukkosen jyristämän yön jälkeen heräiltiin omaan tahtiin. Hannu oli jo ehtinyt käydä aamusaunassa kun muut vasta heräili. Aamiaisen ja suihkujen jälkeen laitettiin Matildaa kuntoon, käytännössä siis siivottiin ja siirrettiini vene eilen sovitulle, paremmalle paikalle 11. päivän lepoon. Kaiken kaikkiaan 12. päivän paikka Airistolla sähköineen kaikkineen maksaa 200€, mielestäni ei paha hinta mutta ei nyt ihan ilmainenkaan. Mutta onneksi paikalla on myös aina joku eli pahemmassakaan kelisää ei tarvitse Matildasta kantaa murhetta.

Pieni epäilys satamapoikien aktiivisuudesta kuitenkin on olemassa, sillä kausipaikalla Airistolla seisova Jeannau 50 DS ei ollut viime öisen ukkosen jälkeen saanut tarkistusta. Perä köysi oli kokonaan irti, keula painoi laituria vasten ja veneen perä oli vain hiuskarvan päässä naapuriveneen kyljestä. Vene oli alunperinkin ala-arvoisesti kiinnitetty, mutta mehän reippaina poikina pistettiin vene kiinni kunnolla kun lukitsemattomasta lattia luukusta löydettiin vielä yksi köysikin lisää. Ei siis ketsä veneen omistajan kiitellä =).
Kallis vene ois kyllä hyvä kiinnittääkin...
Ei missään nimessä näin...
Vaan näin!
Harria tultiin noutamaan Airistolta ja päästiin Hannun kanssa samalla kyydillä Turkuun, Kupittaan asemalle juuri sopivasti yhden junan lähtöön Helsinkiin mutta kas kummaa VR hoitaa, juna 45 minuuttia myöhässä.

VR osoitti jälleen, aina myöhässä

Kaiken kaikkiaan mukava purjehdus jota ainakin kelit suosivat. Tuulia olisi saanut olla enemmän mutta päästiin sentään purjehtimaankin. Kuumuus ei yleensä merellä ole ongelmana, mutta meriveden lämmettyä kunnolla on merelläkin jo tukalan kuumaa. Pienistä ja suuremmistakin ongelmista selvittiin kunnialla ja leppoisaa oli kaiken kaikkiaan. Huomisesta eteenpäin päiviellään sitten taas Pegasuksen blogia kun sunnuntaina starttaa Hanko - Sandhamn Race ja keskiviikkona Gotland Runt.


- Posted using BlogPress from my iPad

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti