torstai 30. kesäkuuta 2011

Miesten purjehdus, 3. päivä

Aamu valkeni taas aurinkoisena, lämpimänä ja tyynenä, kuten ennusteet kertoivat. Heräiltiin rauhassa ysin maissa, syötiin aamupalaa ja käytiin aamusaunassa. Aamutoimien jälkeen Hannu ja Jussi lähti kauppaan ja Harri täyttämään vesitankkeja.

Itämeren portin laiturista irtauduttiin klo 12.15. Irtautuminen sujui ongelmitta mutta maasähkökaapeli oli kaikilta unohtunut, mutta naapuri veneen rouva auttoi sen vielä irti niin päästiin matkaan. Onneksi kaapeli oli kelalla takakaiteessa, joten vaurioita ei syntynyt ja päästiin mukavasti matkaan.

Itämeren Portti jää taakse.

Koneella ajeltiin Hankoniemen ympäri ja Hangon läntisen selälle päästyämme, kaikista tuuliennusteista huolimatta tuulta olikin mukavasti noin 5m/s, välillä jopa 7m/s, etelästä. Ei muuta kuin genaakkeri ylös ja rallattamaan vauhdilla kohti Kasnäsiä. Nopeutta oli välillä kahdeksaakin solmua, keskimäärin noin seitsemää.
Iso piti ottaa sisään kuvauksen ajaksi.
Selän ylityksen jälkeen Genaakkerin tilalle Genoa. Genaakkerin lasku sujui ongelmitta, mutta kyllä siinä kiskoa saa, että purjeen saa kastumatta yksin kannelle kun toinen päästää fallia. Pieni palovamma tästä käteen, ei muuta. Loppu matka mukavasti purjein.

Kasnäsin edustalla purjeet alas ja kone käyntiin, mutta jostain syystä ei vaihde kytkeytynyt, vaikka kaasuvipu tuntui toimivan normaalisti. Pikainen tarkistus kaukohallintalaitteeseen kertoi sen toimivan normaalisti. Seuraavaksi tarkistamaan konetila. Pikaisen tarkistus jälkeen löytyi ongelma, vetoakseli oli irronnut vaihteesta koknaan ja työntynyt kiinni läpivientiin. Pultit olivat näkyvissä pilssissä, joten äkkiä kone sammuksiin ja isopurje ulos sen verran että Harri sai pidettyä hieman vauhtia ja suuntaan kun Jussi ja Hannu korjasivat ongelmaa. Onneksi vetoakselin sai vedettyä paikalleen ja pultit jotenkin kiinni, jotta uskallettiin hissuksiin ajella Kasnäsin laituriin ilman ongelmia. Laiturissa n. klo 16.

Vetoakseli kiinnitettynä...

Jussi ja Harri lähti selvittelemään korjaajia ja maksamaan Kasnäsin 20€ satamamaksun. Lähin korjaaja tai varaosat ovat Taalintehtaalla mutta tarkemmin asiaa tutkittuamme päädyimme käyttämään vanhoja pultteja, koska niistä ei juuri vahinkoa löytynyt. Oikeilla työkaluilla pultit saatiin kunnolla kiinni, jatkossa pitää tilannetta vain vähän tarkemmin tarkkailla.

Mielenkiintoisinta tässä kaikessa on se, että koneen on vajaa 10 tuntia sitten huollatettu, johon kuuluu myös näiden pulttien tarkistus. Huoltoliike saa tästä moitteita vielä... Todennäköistä on ettei näitä koskaan ole tarkastettu ja kun huolloista on maksettu ei ole itsellenikään tullut mieleen asian tarkistaminen mutta tämän jälkeen tulee. Kaiken kaikkiaan äärettömän nopeaa ja neuvokasta toimintaa asian korjaamiseksi.

Tarkkoja putteja...
Hannu teki hyvät ruuat, pasta bolognese ja feta salaatti, jonka jälkeen väki väsähti. Myöhemmin illalla vääntäydyttiin vielä minigolffia pelaamaan ja yksille. Ennen nukkumaan menoa Hannu teki vielä lämpimät leivät, jotta uni maistuisi vielä paremmalle.
Kasnäsin auringonlasku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti